Καπαρδής: «Δουλειά που κάνουμε ενάμιση χρόνο, τώρα δόθηκε δημοσιότητα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, 31/5/2023 - 12:00

Λεπτομέρειες για τις τελευταίες εξελίξεις, σε σχέση με τους «κόκκινους φακέλους», έδωσε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού.

Ο Ανδρέας Καπαρδής μίλησε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μια δουλειά που γίνεται εδώ και ενάμιση χρόνο, απλώς τώρα δόθηκε δημοσιότητα».

Θυμίζουμε, ότι, η Επιτροπή προχώρησε διορισμό ερευνώντων λειτουργών για τους κόκκινους φακέλους που σχετίζονται με τις αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαπέντε ημερών, ενώ άλλοι δύο ερευνώντες λειτουργοί αναφορικά με τους 16 κόκκινους φακέλους που κατήγγειλε ο πρώην Γραμματέας της Επιτροπής, Χάρης Σαββίδης, στη Βουλή, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή (2/6).

Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες και αφορούν στον διορισμό ερευνώντων λειτουργών για τους εξής αγώνες: για τον αγώνα Ομόνοια-ΑΕΚ Λάρνακας διορίστηκε ο Ηλίας Λαμπίδης, για τον αγώνα Ολυμπιακός Λευκωσίας-Ακρίτας Χλώρακας η Άννα Σωτήρη, για τον αγώνα Ολυμπιακός Λευκωσίας-Δόξα Κατωκοπιάς ο Χαρίλαος Χρυσάνθου και για τον αγώνα Ένωση Νέων Παραλιμνίου-ΑΕΛ Λεμεσού ο Νικόλας Κουρσάρης.

«Έχουν να κάνουν περισσότερο με το υλικό που έδωσε ο Σαββίδης και αφορά πρακτικές της ΚΟΠ, οι οποίες δεν συνάδουν με το δικό της νομικό πλαισίο και τις συνεργασίες που έχει διεθνώς», ανέφερε ο κ. Καπαρδής, τονίζοντας ότι οι αγώνες των 16 φακέλων είναι από τη σεζόν 2019-20.

Πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, «οι οποίοι αμέσως ανταποκρίθηκαν» όπως ανέφερε, ενώ θα σταλεί επιστολή για όλα όσα θα χρειαστούν σχετικά με τις έρευνες.