MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διεθνής Τύπος: Μόνιμη λύση στο Παλαιστινιακό αναζητούν οι ξένοι αναλυτές

Advertisement

Sponsored by exness

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διεθνής Τύπος ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο της μόνιμης κατάπαυσης πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Λίγο πριν την επανέναρξη των εχθροπραξιών ο διεθνής Τύπος υπογράμμισε τις πολυπλοκότητες που περιβάλλουν τη διαπραγμάτευση για μια μόνιμη κατάπαυση πυρός, δίνοντας έμφαση στο διαφαινόμενο ερώτημα αν το Ισραήλ θα συμφωνήσει τελικά στην παράταση της κατάπαυσης του πυρός. Σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές αρκετές προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται στον δρόμο της επιστροφής της ηρεμίας στη Λωρίδα της Γάζας. Από τη δική τους σκοπιά ο μόνιμος τερματισμός των συγκρούσεων μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη μόνιμη και βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα.

Την ώρα που οι αναλυτές εκφράζουν ανησυχία για την τροπή των εξελίξεων στο Παλαιστινιακό ζήτημα η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» φιλοξένησε άρθρο γνώμης το οποίο εξέπεμψε το μήνυμα ότι «ένα προληπτικό χτύπημα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί το τελευταίο από το να πραγματοποιήσει πυρηνική επίθεση στο Ισραήλ».

Advertisement

Από την πλευρά τους τα ρωσικά και ουκρανικά δημοσιεύματα εκφράζουν απαισιοδοξία ως προς τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον. Τα τελευταία γράφουν ότι «ο δρόμος της Ουκρανίας προς τη νίκη περιλαμβάνει την αποκοπή των γεφυρών προς την Κριμαία» γεγονός που θα απομονώσει τη χερσόνησο από τη Ρωσία.

Ο δυτικός Τύπος

Στο άρθρο του Thomas L. Friedman «Κατανοώντας την αληθινή φύση του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ», που δημοσιεύθηκε στους New York Times στις 28 Νοεμβρίου, γίνεται λόγος για τρεις αλληλένδετους πολέμους που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρώτον, υπάρχει η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών Εβραίων και Παλαιστινίων. Δεύτερον, βρίσκεται σε εξέλιξη μια εμφύλια σύρραξη στο εσωτερικό της ισραηλινής και της παλαιστινιακής κοινωνίας. Τέλος, υπάρχει ένας ευρύτερος πόλεμος στον οποίο εμπλέκεται το Ιράν και οι πληρεξούσιοι του εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο μιας αναζωογονημένης Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη ως άξονα για την επίλυση αυτών των συγκρούσεων. Υποστηρίζει την ήττα της Χαμάς, την προστασία των αμάχων της Γάζας, την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και των εξτρεμιστών συμμάχων του από την εξουσία, την απελευθέρωση των ομήρων, την αποτροπή του Ιράν και την αναζωογόνηση της Παλαιστινιακής Αρχής σε συνεργασία με μετριοπαθή αραβικά κράτη. Ακόμη, προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να υποστηρίξουν την εναλλακτική λύση των δύο κρατών, βοηθώντας στη δημιουργία μιας αξιόπιστης και απαλλαγμένης από τη διαφθορά Παλαιστινιακής Αρχής. Παράλληλα, προειδοποιεί για την υπαρξιακή απειλή που θέτει η επιρροή του Ιράν μέσω πληρεξουσίων όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ και καταλήγει τονίζοντας την ανάγκη για μια περιφερειακή συμμαχία μετά την ήττα της Χαμάς.

Στο άρθρο του Reem Abou-El-Fadl «Ο πόλεμος στη Γάζα έχει οξύνει τα παράπονα του Αιγυπτιακού λαού – τόσο για την Παλαιστίνη όσο και στο εσωτερικό της χώρας», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Guardian στις 29 Νοεμβρίου, υπογραμμίζεται ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα ωθεί εκατομμύρια Αιγύπτιους να επανεκτιμήσουν τη στρατηγική της κυβέρνησής τους. Το άρθρο σημειώνει ότι οι ενέργειες του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για την επανακατοίκηση της Γάζας μέσω της Αιγύπτου, έχουν διαταράξει την περαιτέρω τη ζωή των Αιγυπτίων οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα έχουν ως αποτέλεσμα εκκλήσεις προς την αιγυπτιακή κοινωνία για μποϊκοτάζ, διαμαρτυρίες και επαναξιολόγηση των δεσμών της Αιγύπτου με τις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ. Την ίδια ώρα η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο να γίνει εξαγωγή της σύγκρουσης από το Ισραήλ στην Αίγυπτο αλλά και για την πρόταση μεταφοράς των Παλαιστινίων της Γάζας στο Σινά. Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος να αξιοποιήσει το λαϊκό συναίσθημα για διπλωματική επιρροή, υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι πρέπει να κινηθεί προσεκτικά για να αποφύγει τη μετατροπή του παλαιστινιακού ακτιβισμού σε εγχώρια διαμαρτυρία. Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα πρόσφατα γεγονότα οξύνουν τις κοινωνικές και πολιτικές αντιθέσεις στην Αίγυπτο.

Στο άρθρο της El Pais με τίτλο «Παλαιστίνη, η καταραμένη» της Houda Louassini, που δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου, η συγγραφέας εξετάζει τον αντίκτυπο που έχει η χάραξη αυθαίρετων συνόρων στις ατομικές ταυτότητες και υπογραμμίζει τη δυσχερή θέση των παιδιών που γεννήθηκαν στη Γάζα – μια περιοχή που στιγματίζεται από τις διαρκείς συγκρούσεις και τον εποικισμό. Η Louassini εξετάζει κριτικά την προνομιακή μεταχείριση που παρέχεται στο Ισραήλ από τα δυτικά έθνη, αποδίδοντάς την σε ένα παρατεταμένο σύμπλεγμα ενοχής που προέρχεται από το Ολοκαύτωμα, ενώ τονίζει ότι ο παλαιστινιακός πληθυσμός επωμίζεται το κύριο βάρος των συνεπειών. Το άρθρο αμφισβητεί τα διαπιστευτήρια του Ισραήλ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπογραμμίζοντας τις ιστορικές εντάσεις μεταξύ των μουσουλμανικών και των εβραϊκών κοινοτήτων. Η Louassini εφιστά την προσοχή στο παράδοξο της ευθυγράμμισης των Μαροκινών Εβραίων με την ισραηλινή δεξιά, παρά την προστασία που έχουν αυτοί λάβει ιστορικά από μουσουλμάνους ηγέτες όπως ο σουλτάνος Μοχάμεντ Ε. Το άρθρο καταλήγει κάνοντας έκκληση στους αναγνώστες να υπερβούν τις θρησκευτικές και πολιτισμικές προκαταλήψεις, και προτρέποντάς τους να καλλιεργήσουν το αίσθημα της δικαιοσύνης, της ενσυναίσθησης και της κριτικής σκέψης απέναντι στις χειραγωγημένες αφηγήσεις. Στην ουσία, η Louassini καλεί τους αναγνώστες να οραματιστούν έναν κόσμο όπου οι ταυτότητες δεν υπαγορεύονται από αυθαίρετα σύνορα και όπου η ανθρωπιά υπερισχύει των παγιωμένων πεποιθήσεων και των κληρονομημένων προκαταλήψεων.

Σε ανταπόκριση από το Τελ Αβίβ στις 29 Νοεμβρίου 2023 για την Frankfurter Allgemeine («Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα ακολουθηθεί από μια μόνιμη;») ο Christian Meier αναφέρεται στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για την παράταση της κατάπαυσης του πυρός οι οποίες διενεργούνται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με τη βοήθεια του Κατάρ. Το άρθρο υπογραμμίζει τις πολυπλοκότητες που περιβάλλουν αυτή τη διαπραγμάτευση, δίνοντας έμφαση στο διαφαινόμενο ερώτημα αν τελικά το Ισραήλ θα συμφωνήσει να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός. Αρκετές προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται καθώς πολυάριθμοι όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς και άλλες ομάδες στη Γάζα. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει τους αντικρουόμενους στόχους των δύο μερών. Το Ισραήλ στοχεύει στην εκπλήρωση των αυτοεπιβαλλόμενων αποστολών του, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης όλων των ομήρων και της εξουδετέρωσης της Χαμάς. Αντίθετα, η Χαμάς επιθυμεί τον τερματισμό των μαχών καθώς και το να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην απελευθέρωση των περίπου 130 εναπομείναντων ομήρων. Η πιθανή συμφωνία που συζητήθηκε στο Κατάρ περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την απελευθέρωση χιλιάδων Παλαιστίνιων κρατουμένων, την εγκαθίδρυση μόνιμης εκεχειρίας, την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας και τη δέσμευση του Ισραήλ να μην στοχοποιεί ηγέτες της Χαμάς. Ωστόσο, η πιθανότητα να συμφωνήσει το Ισραήλ με τέτοιους όρους παραμένει αβέβαιη.

Ο αραβικός και ισραηλινός Τύπος

Στη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας εστιάσει το άρθρο γνώμης με τίτλο «Πέρα από τα σύνορα: Παγκόσμια επιταγή για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» που δημοσιεύτηκε από την Al Ahram και ήταν προσβάσιμο στην ιστοσελίδα της αιγυπτιακής εφημερίδας την 1 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η στροφή από τις προσωρινές αναστολές των εχθροπραξιών σε μια διαρκή κατάπαυση του πυρός αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Ο Hassan Abu-Talib κάνει εκτενή αναφορά τις καταστροφικές επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Γάζακαι υποστηρίζει ότι τα μικρά διαλείμματα δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της σύγκρουσης. Ο Abu-Talib επιμένει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διπλωματία και προτρέπει την ανάληψη μιας συλλογικής προσπάθειας έτσι ώστε να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το άρθρο αναφέρεται επίσης στις παγκόσμιες επιπτώσεις της σύγκρουσης λέγοντας ότι η Μέση Ανατολή δεν είναι απλά μια περιοχή με ιστορική σημασία αλλά ένα ζωτικό ενεργειακό κέντρο. Ο Abu-Talib υπογραμμίζει το ενδεχόμενο να προκληθούν παγκόσμιες επιπτώσεις από τη διατάραξη των ενεργειακών υποδομών στην περιοχή. Προειδοποιεί επίσης ότι η σύγκρουση θα συμβάλει στη ριζοσπαστικοποίηση και θα αυξήσει τις απειλές για την ασφάλεια παγκοσμίως. Με βάση αυτά, ο αρθρογράφος προτρέπει σε μια αρμονική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και σε μια σταθερή δέσμευση για την ειρήνη, παρουσιάζοντας τη σύγκρουση όχι ως περιφερειακό ζήτημα αλλά ως ένα παγκόσμιο δίλημμα με αλληλένδετα νήματα που επηρεάζουν τον ιστό της παγκόσμιας ύπαρξής μας.

Στο άρθρο γνώμης με τίτλο «Η Αμερική πρέπει να βομβαρδίσει το Ιράν» που έγραψε ο Mike Evans και δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2023 στην Jerusalem Post, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ένα προληπτικό χτύπημα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί μια πυρηνική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Ο αρθρογράφος δίνει έμφαση στους πολέμους δι’ αντιπροσώπων και στους πολέμους των μέσων ενημέρωσης στον εικοστό πρώτο αιώνα, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να κερδίσει αυτές τις μάχες. Το άρθρο αναλύει επίσης τις οικονομικές και στρατιωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ και τις επιθέσεις του Ιράν κατά των αμερικανικών στρατευμάτων από τις 7 Οκτωβρίου 2023. Ο αρθρογράφος εκφράζει την ανησυχία του για την πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης και προτείνει τις ΗΠΑ να λάβουν προληπτική δράση με την καταστροφή των ιρανικών διυλιστηρίων και λιμανιών πετρελαίου. Ακόμη, συζητά την ιδέα στόχευσης των Ιρανικών οικονομικών δομών από τις ΗΠΑ με σκοπό την χρεοκοπία του Ιράν μέσα σε 72 ώρες. Αναφέρει επίσης ως επιλογή την επίθεση στο νησί Χαργκ, έναν κρίσιμο τερματικό σταθμό πετρελαίου για το Ιράν. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαραίτητες για να αποτραπεί μια επικείμενη κρίση. Εν κατακλείδι, το άρθρο προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν αποφασιστική δράση κατά του Ιράν για να προστατεύσουν το Ισραήλ και να αποτρέψουν μια αποκαλυπτική κρίση.

Ο ασιατικός Τύπος

Στο άρθρο των Riley Stuart και Orly Halpern με τίτλο «Τι να περιμένουμε μετά το τέλος της ευαίσθητης εκεχειρίας Ισραήλ-Χαμάς», που δημοσιεύθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023 στο ABC News της Αυσταλίας, οι συγγραφείς συζητούν την εύθραυστη εκεχειρία στον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας και τις πιθανές εξελίξεις μετά τη λήξη της εκεχειρίας. Οι συγγραφείς υπογραμμίζουν τις συγκινητικές στιγμές κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης ομήρων και κρατουμένων, αλλά προειδοποιούν τους αναγνώστες τους ότι αυτό δεν σηματοδοτεί μια διαρκή περίοδο ειρήνης. Το άρθρο περιγράφει τη στρατηγική των Ισραλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), αναφέροντας την εστίασή τους στην απομόνωση συγκεκριμένων περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα στο νότιο μισό, όπου η πυκνότητα του πληθυσμού αποτελεί πρόκληση για μαζικές αεροπορικές επιθέσεις. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant προβλέπει μια έντονη και παρατεταμένη σύγκρουση για τουλάχιστον δύο μήνες. Οι συγγραφείς προτείνουν ότι περιοχές όπως το Χαν Γιουνίς και η Ράφα μπορεί να είναι οι επόμενοι στόχοι των IDF. Το άρθρο ασχολείται επίσης με τη βία στη Δυτική Όχθη η οποία δεν περιλαμβάνεται στις παραμέτρους της εκεχειρίας. Οι συγγραφείς τονίζουν ότι η προσωρινή ανακούφιση που παρέχει η κατάπαυση του πυρός δεν αποτελεί πλήρη παύση των εχθροπραξιών, και αναφέρουν ότι ήδη έχουν ανταλλαχθεί κατηγορίες για παραβιάσεις και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «Ο Κινέζος ΥΠΕΞ τονίζει τη λύση δύο κρατών στο ζήτημα Παλαιστίνης-Ισραήλ» ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi υπογράμμισε από το Xinhua στις 29 Νοεμβρίου 2023, τη σημασία της λύσης δύο κρατών στο ζήτημα Παλαιστίνης-Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Wang ζήτησε την άμεση σύγκληση μιας πιο έγκυρης, περιεκτικής και προσανατολισμένης στα αποτελέσματα ειρηνευτικής διάσκεψης για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη και ενός χρονοδιαγράμματος για τη λύση των δύο κρατών. Ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον Νοέμβριο, η Κίνα έχει καταστήσει τη σύγκρουση ως βασική προτεραιότητα του οργανισμού και έχει εμπλακεί σε στενή επικοινωνία με τις αραβικές χώρες και τα σχετικά μέρη. Ο Wang εκφράζει τη σαφή θέση της Κίνας επί του θέματος, τονίζοντας τρία βασικά σημεία: Πρόληψη του πολέμου, ανθρωπιστική πρόσβαση, λύση δύο κρατών. Ο Γενικός Γραμματέας Γκουτέρες από τη μεριά του αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Κίνας για την προώθηση μιας πολιτικής λύσης και την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης ενώ παράλληλα εκφράζει την εκτίμησή του για τον εποικοδομητικό ρόλο της Κίνας. Το άρθρο αναφέρει επίσης τις ξεχωριστές συναντήσεις του Wang με τον υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας Mauro Vieira και τον υπουργό Εξωτερικών της Μαλαισίας Zambry Abdul Kadir στη Νέα Υόρκη.

Ο ρωσικός και ουκρανικός Τύπος

Σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το ρωσικό πρακτορείο «Ria Novosti» στις 30 Νοεμβρίου 2023 με τίτλο «Το Κίεβο δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης, και η Δύση βρήκε σε αυτό πλεονεκτήματα», ο David Narmania εστιάζει σε νέες εκθέσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) σχετικά με το συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Οι εκθέσεις υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι μάταιες, καθώς το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται πως ελάχιστη ζημία έχει προκληθεί από τις δυτικές κυρώσεις και πως η κατάσταση γέρνει πια υπέρ της Ρωσίας. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι συγγραφείς συνιστούν στην Ουκρανία να υιοθετήσει αμυντική στάση και να συνεχίσει να λαμβάνει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. Η καινοτόμα πτυχή των εκθέσεων έγκειται στην ανοιχτή παραδοχή των Αμερικανών πολιτικών επιστημόνων ότι η Ουκρανία είναι ένας «φθηνός σύμμαχος» τον οποίο η Ουάσγικτον καλείται να εκμεταλλευτεί. Από την αμερικανική σκοπιά, ο πόλεμος της φθοράς είναι η καταλληλότερη στρατηγική. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσέγγισης, οι νέες ουκρανικές επιθέσεις στην Κριμαία παρουσιάζονται ως μια σημαντική επιτυχία. Στην ουσία, το άρθρο αποκαλύπτει μια αλλαγή στις δυτικές προσεγγίσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας το αδιέξοδο και προτείνοντας μια παρατεταμένη σύγκρουση φθοράς με χρήση μη συμβατικών μεθόδων.

Σε άρθρο γνώμης με τίτλο «Γιατί η Ουκρανία μπορεί και θα κερδίσει», που δημοσιεύθηκε από την «Kyiv Post» στις 26 Νοεμβρίου 2023, ο Anders Aslund υποστηρίζει ότι το ιστορικό προηγούμενο, τα κίνητρα και τα στρατηγικά πλεονεκτήματα τοποθετούν την Ουκρανία σε ευνοϊκή θέση στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία. Ο Aslund απορρίπτει την άποψη ότι η μεγαλύτερη οικονομία και ο μεγαλύτερος πληθυσμός της Ρωσίας θα της εξασφαλίσουν τη νίκη και τονίζει το πόσο σημαντικά είναι τα κίνητρα σε έναν πόλεμο. Ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες κινούνται από έναν ξεκάθαρο σκοπό -την υπεράσπιση της ύπαρξης του έθνους τους- πολλοί Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν από φόβο ή από οικονομικά κίνητρα. Ο συγγραφέας υπογραμμίζει ότι η δημοκρατική στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας αποτελείται κυρίως από εθελοντές ενώ οι Ρώσσοι στρατιώτες έχουν εξαναγκαστεί από μια καταπιεστική δικτατορία σε πόλεμο. Ο Aslund υπογραμμίζει την ποιοτική στρατιωτική υπεροχή της Ουκρανίας, η οποία διαθέτει δυτικό οπλισμό σε σύγκριση με τον ξεπερασμένο σοβιετικό οπλισμό της Ρωσίας. Προβλέπει ότι η αυστηροποίηση των ελέγχων των εξαγωγών δυτικής τεχνολογίας θα μειώσει περαιτέρω τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας. Ο Aslund υποστηρίζει επίσης ότι ο δρόμος της Ουκρανίας προς τη νίκη περιλαμβάνει την αποκοπή των γεφυρών προς την Κριμαία, γεγονός που θα απομονώσει τη χερσόνησο από τη Ρωσία. Ωστόσο, αναγνωρίζει τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής σύγχυσης στις ΗΠΑ και το Βερολίνο, των καθυστερημένων παραδόσεων όπλων και την απειλή που συνιστούν τα εκτενή ναρκοπέδια και το πυροβολικό της Ρωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network