Αναβρασμός στις Φυλακές: Κατεβαίνουν σε διαμαρτυρία οι Δεσμοφύλακες

Τρίτη, 27/2/2024 - 20:46
Φ

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων των Κεντρικών Φυλακών μετά και την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως προχωρήσει στην απόλυση 13 Δεσμοφυλάκων με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Το Κλαδικό των Δεσμοφυλάκων της Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ συνήλθε σε επίπεδο Γενικής Συνέλευσης το βράδυ της Τρίτης και αποφάσισε όπως όλα τα μέλη κατέλθουν σε δίωρη διαμαρτυρία μεθαύριο Πέμπτη, από τις 9-11 το πρωί.

Η διαμαρτυρία των 178 συνολικά δεσμοφυλάκων της ΙΣΟΤΗΤΑΣ θα πραγματοποιηθεί έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, ενώ όπως πληροφορούμαστε αν δεν υπάρξει ανταπόκριση του κράτους στο αίτημά τους να μην απολυθούν οι 13 συνάδελφοι τους, ενδέχεται να κλιμακώσουν τα μέτρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Κλαδικό της ΙΣΟΤΗΤΑΣ με επιστολή του ημερομηνίας 18 Φεβρουαρίου είχε καλέσει και τους συναδέλφους τους μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, όπως στις 29 Φεβρουαρίου 2024 ημέρα που τερματίζεται  η εργοδότηση των 13 λειτουργών, συγκεντρωθούν έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα και διαμαρτυρηθούν για την εξέλιξη αυτή.

Στόχος, όπως είχαν αναφέρει στην επιστολή τους, ήταν η έμπρακτη επίδειξη της αντίθεσής τους στην ομαδική αυτή απόλυση και η άσκηση πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ είχε ζητήσει εξάλλου με προηγούμενη ανοικτή επιστολή της για το θέμα, την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο και ενημέρωνε για την επικείμενη απόλυση των 13 συναδέλφων τους - συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Τόνιζαν στην επιστολή αυτή ότι η διατήρηση των θέσεων αυτών είναι "κρίσιμη για την ομαλή λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος" και σημείωναν πως οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να ασκούν τα καθήκοντά τους, ενώ ήδη αντιμετωπίζεται "έλλειψη προσωπικού και δυσκολίες στην προσέλκυση νέων υπαλλήλων".