Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κυπριακή Κυβέρνηση θεωρεί πως στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τόσο για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ όσο και για τις Καλές Υπηρεσίες στο Κυπριακό, δεν υπήρξε αντικειμενική απεικόνιση των γεγονότων. Η Λευκωσία εξέφρασε τη δυσφορία της για τον τρόπο που καταγράφεται το θέμα των οδοφραγμάτων. Προβληματική θεωρείται και η προσέγγιση του θέματος των αγνοουμένων. Και στα δύο θέματα η ελληνοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει πως τα προβλήματα προκύπτουν λόγω της τουρκικής συμπεριφοράς. 

Προβληματικός θεωρείται και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, λόγω των ενεργειών της Τουρκίας. Απάντηση δόθηκε και στην εμμονή της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ για διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών σε στρατιωτικό επίπεδο. Για την κυπριακή Κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα διαλόγου μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και του λεγόμενου «τουρκοκυπριακού στρατού». Συνομιλητής της ΕΦ είναι η ηγεσία του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατέγραψε κατά τρόπο συγκεκριμένο τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συμπεριφορά ειδικά της κ. Σπέχαρ και της ΟΥΝΦΙΚΥΠ γενικότερα. «Δεν μπορούν να γίνονται ανακοινώσεις που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση σε σχέση με τα οδοφράγματα», είπε. Άλλο ζήτημα για το οποίο εντοπίζεται προβληματική προσέγγιση από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι το θέμα της Αμμοχώστου. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στο περιθώριο της συνόδου θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, την οποία και θα ενημερώσει για τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή.

ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

?' />
CYmedia Group:   CYtoday,    SportsBreak,    Novosti
Διαβάστε το τελευταίο Newsletter
ΓΙΟΡΤΕΣ
Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ